mol poliol projekt koronavirus
Gazdaság

Kétszáz koronavírusost találtak egy magyarországi üzemépítésen

Portfolio
Eddig mintegy kétszáz munkavállalónak lett pozitív a koronavírus-tesztje a tiszaújvárosi Poliol projekten dolgozók közül, derült ki a Mol Petrolkémia hivatalos leveléből, amelyet Fülöp György polgármester osztotta meg a Facebook-oldalán.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az Infostart beszámolója szerint a Mol német fővállalkozójától, a thyssenkrupptól értesült arról, hogy az országos trendeknek megfelelően az üzem kivitelezésén dolgozók között is nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma.

A Mol hangsúlyozta, elvárja, hogy alvállalkozói is teszteljék a dolgozókat, ehhez minden segítséget megad. Erre tekintettel a jelenlegi fertőzés továbbterjedésének megelőzésére a fővállalkozó thyssenkrupp úgy döntött, hogy

a teljes kivitelezői létszámot leteszteli.

Az érintett kivitelező összes munkavállalója a szálláshelyén maradt. A jelenleg érintett mintegy 200, pozitív teszteredménnyel bíró dolgozó pedig a tesztelés időpontjától kezdve karanténban van. Mindannyian tünetmentesek. A kontaktkutatás megkezdődött - írta a Mol, hozzátéve, a kialakult helyzetet folyamatosan nyomon követik és a további intézkedéseket ennek megfelelően teszik meg.

A cég kiemelte, hogy a vállalat az őszi hullámban is készen áll a védekezésre, és szigorú óvintézkedéseket hoztak. Az irodaházakban és a telephelyeken kötelező a maszkhasználat, a rendszeres, fertőtlenítő kézmosás és a távolságtartás, valamint fertőtlenítő takarítást végeznek. Emellett folyamatosan tesztelik a fizikai munkavállalók, valamint az irodai és szellemi dolgozókat. Ennek megfelelően 2-3 hetente minden fizikai dolgozót szűrnek, valamint október végéig a szellemi dolgozók 100 százalékát letesztelik.

Címlapkép forrása: MTI/Vajda János

lélegeztetőgép
emanuel macron
panik (2)
Jeffrey Gundlach
palotai dániel
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
lélegeztetőgép