Előfizetői tartalom

Megdőlt a tavaszi napenergiarekord Magyarországon

Portfolio
Az ipari méretű napenergia termelők adták a magyarországi áramtermelés több, mint negyedét a déli csúcsidőszak negyedórájában október 4-én, ezzel új termelési rekordot állítottak fel. A korábbi, április 16-i rekord 22 százalék volt. A nettó kereskedelmi elszámolási adatok alapján, az importtal együttvéve az országos bruttó rendszerterhelés 22,61 százalékát a napenergia-termelők biztosították. A több, mint 1900 magyarországi naperőmű együttes teljesítménye mára meghaladja az 1200 megawattot, valamivel több, mint 200 megawattal gyarapodott az áprilisi rekord óta - írja a Mavir közleményében. 

Rámutattak, hogy a fotovoltaikus teljesítőképesség gyors és jelentős mértékű bővülése kihívást jelent a villamosenergia-rendszer és villamosenergia-piac integrációja területén. A Mavir azonban kiemelten fontosnak tartja, hogy valamennyi olyan törekvés megvalósuljon, amely lehetővé teszi a termelők egységes csatlakozását a hálózathoz, valamint amelyek megfelelő ösztönzőket...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái