Előfizetői tartalom

Káosz után jöhet a rend a járvány alatti EU-n belüli utazásoknál - Egyetlen térkép döntene

Portfolio
Ma szavaznak az uniós tagállami nagykövetek arról a német javaslatról, ami végre egységes keretek mentén szabályozná, hogy a koronavírus-járvány idején az emberek honnan hová utazhatnának szabadon a schengeni térségen belül. A szükséges többség valószínűleg összejön a javaslat mellett és azután lesz belőle uniós rendelet, hogy jövő héten még az Általános Ügyek Tanácsában is szavaznak róla.

Betekintést nyert a Politico abba az uniós nagykövetek mai ülésére kerülő német tervezetbe, ami egységes keretek mentén szabályozná, hogy melyik uniós régióból melyikbe utazhatnak szabadon az emberek, azaz nem lehetne egyedileg korlátozni az utazásokat. Eddig ugyanis tagállami szinten eltért, hogy ki kivel szemben milyen utazási korlátozásokkal élhetett, adott esetben indokolatlanul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés