Előfizetői tartalom

Koronavírus: félnek a tanárok a járványtól az iskolákban, nem tartják elégségesnek a kormány lépéseit

Portfolio
A pedagógusok nap mint nap félelemben veszik fel munkájukat az oktatási és nevelési intézményekben – derült ki a Pedagógusok Szakszervezetének felméréséből, amelyet 3200 pedagógus töltött ki. A fertőtlenítő- és takarítószerek kivételével a vírus elleni védekezést nem tartják kielégítőnek a kérdésekre válaszoló pedagógusok, oktatók. A legnagyobb problémát a nem egyértelmű és nem átlátható, sok esetben nem nyilvános eljárásrendek, intézkedési tervek jelentik, amelyek bizonytalanságban tartják az alkalmazottakat, ez még jobban előidézi a félelmet. Ez a bizonytalansági tényező csak növeli az ellenállást a jelenlegi tantermi oktatással szemben.

Az őszi járványban az oktatási intézményekben dolgozók háromnegyede nem érzi magát biztonságban a munkahelyén. Azokban az intézményekben, ahol már volt vírusfertőzött oktató, pedagógus, a félelemben dolgozók aránya megközelíti a 80%-ot a kapott válaszok alapján – írja a Pedagógusok Szakszervezete. A megkérdezettek kétharmada érzi úgy, hogy a védekezéshez szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés