Előfizetői tartalom

Koronavírus: kiderült, melyik a legjobb eszköz a gazdasági károk helyreállítására

MTI
|
Portfolio
A törlesztési moratórium, a likviditási célú hitelprogramok és más likviditástámogató intézkedések hatékonyságára világít rá az a felmérés, amelyet az ifo gazdaságkutató intézet végzett el, ugyanis arra jutottak, hogy a kis- és középvállalatoknak nyújtott likviditási támogatás a gazdasági helyreállítás legjobb eszköze. A Portfolio Hitelezés 2020 konferenciáján a jórészt banki közönség a törlesztési moratóriumot jelölte meg az eddigi legjobban sikerült válságkezelő eszköznek.

A kis- és középvállalatoknak nyújtott likviditási támogatás a járvány miatt bekövetkezett gazdasági károk helyreállításának leghatékonyabb eszköze az ifo gazdaságkutató intézet felmérése alapján. A tanulmány megállapítása szerint az idei 4,4 százalékos globális GDP-csökkenést legkorábban 2022-re lehet kompenzálni. A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés