Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarország: új csúcsra ugrott a napi halálozások száma

Portfolio
Minden eddiginél magasabbra, 24 főre ugrott itthon az egy nap alatt koronavírusban elhunytak száma - közölte a koronavirus.gov.hu. A jelek szerint tényleg bekövetkezett a korábban csak Florida-jelenségnek nevezett folyamat Magyarországon is, hiszen a fertőzések száma szeptember elejétől ugrott meg és sajnos erre rá 4-5 hétre a halálozásoké is megugrott. A 24 új elhunyt közül 7 fő 70 év alatti volt a hivatalos adatok szerint. A napi új fertőzések száma 816 fő lett úgy, hogy közben továbbra sem érte el a 10 ezer darabot az egy nap alatti tesztek száma, így a pozitív tesztek aránya a tegnapi ijesztően magas számról jócskán csökkent, de még mindig jóval magasabb, mint a WHO által plafonként meghatározott arány.

816 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 33 114 főre nőtt a hazánkban beazonosított összes fertőzöttek száma.  Amint a fenti, úgy az alábbi ábrán is látszik, hogy megállt a napi új fertőzöttek számának intenzív emelkedése, igaz közben hetek óta csökkenő trendet mutat az elvégzett tesztek száma, így nem csoda...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés