Előfizetői tartalom

Citibank: a fertőzéstől való félelem enyhítése a kulcs a gazdasági kilábalásban

Portfolio
Bevallottan nem túl optimista világképet vázolt ma a Budapest Economic Forum nyitóelőadásában Pernille Henneberg, a Citibank Global londoni elemzője, hiszen az alapeseti forgatókönyve szerint leghamarabb 2021 közepére éri el a globális GDP a 2019 végi szintet, a pesszimistább forgatókönyv szerint csak egy évvel később és több jel utal arra, hogy végül efelé halad majd a világ. Az elemző ezért rámutatott, hogy a szolgáltató szektor magas súlya miatt a lakosság fertőzéstől való félelmének enyhítése a kulcs a gazdasági kilábalás ütemében, intenzitásában. Azt is hozzátette, hogy a masszív fiskális és monetáris politikai élénkítésből egyszerűen nem jöhet ki más, mint magasabb infláció, és ennek kapcsán a magyar helyzetre is kitért előadása végén.

A Citi elemzője arról beszélt előadásában, hogy a koronavírus hogyan változtatta meg a globális gazdaság pályáját, így például a trendnövekedésben milyen eltérést okozott és mikorra várható a trendhez való visszatérés. Az alap forgatókönyv (V-alakú kilábalás, lényegében a gyors felpattanás) szerint a 2019 végi szintet csak 2021 közepe körül érheti el a globális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés