Előfizetői tartalom

Új különadó jöhet Magyarországon, de sok még a nyitott kérdés

Portfolio
Különadót vezetne be a főváros, az ipa+ koncepció egyfajta válságkezelő hozzájárulás lenne azoknak a szektoroknak, amelyeket kevésbé viselt meg a járvány, az ezekbe a szektorokba tartozó vállalatoknak átmenetileg nagyobb mértékben kellene részt venniük a közteherviselésben. A javaslattal kapcsolatban sok még a nyitott kérdés, nem egyértelmű, melyik iparűzési adóalapot kellene figyelembe venni, kapcsolódnak-e hozzá tevékenységi mentességek és az időbeli hatály sem tisztázott. A koncepcióval kapcsolatban Gyányi Tamást, a WTS Klient partnerét kérdeztük.

Újraindítási adó A főváros egy fél százalékos úgynevezett újraindítási adó bevezetésén gondolkozik, amelyet az ötmilliárd forintnál nagyobb iparűzési adóalappal rendelkező vállalkozásoknak kellene fizetniük, amíg Budapest ki nem jut a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból. A főpolgármester tegnapi előadásában hangsúlyozta, hogy az új válságadót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés