kirgizisztán
Gazdaság

Újabb ország került a politikai káosz szélére, Oroszország beavatkozásra készül

Portfolio
Oroszország kész beavatkozni Kirgizisztánban, mivel úgy ítélték, hogy a volt szovjet tagállam a legutóbbi választásokat követően a káosz szélére került - írja a Reuters.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Vasárnap volt Kirgizisztánban parlamenti választás, nemzetközi megfigyelők szerint rendszerszintű szavazatvásárlás és manipuláció kísérte az eseményeket. A választás után több politikai párt is győzelmet hirdetett, a politikai csoportosulások aktivistái az utcára mentek. A választásokat követően a parlament nem tudott megalakulni, az ország élén hatalmi vákuum alakult ki.

Kirgizisztánban Oroszország egy légi támaszpontot üzemeltet, ezen kívül egy Kirgizisztánnal kötött védelmi szerződés kötelezi őket arra, hogy beavatkozzanak az országban, ha instabillá válik a politikai helyzet.

„A helyzet zavarosnak és kaotikusnak tűnik” – kommentálta Dimitrij Peszkov Kreml-szóvivő. Hozzátette: Oroszországnak kötelessége beavatkozni Kirgizisztánban, hogy meggátolja az államapparátus összeomlását. Az FSzB és a kirgiz titkosszolgálat, amely most az ország honvédelmi szervei fölött is átvette az irányítást, már egyeztetett az orosz szerepvállalásról.

Ez a harmadik konfliktushelyzet idén, amely egy volt szovjet tagállamban alakult ki: két hete Azerbajdzsán és Örményország indítottak háborút a Hegyi-Karabah régió irányításáért, előtte pedig Fehéroroszországban indultak erőszakba torkolló tömegtüntetések Lukasenka-elnök távozásáért.  

koronavírus járvány beteg kórház
tradeers
usa_zaszlo_2
belgium_brugge
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
koronavirus