Előfizetői tartalom

Egyre nehezebb elhinni, hogy Magyarország válságálló - Az IMF szerint álom lehet a gyors kilábalás

Az eddigi 3,1 százalékról 6,1 százalékra rontotta a magyar gazdaság idei visszaesésére vonatkozó előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) – derül ki a szervezet kedden megjelent kiadványából. Ezzel már szinte senki nem vár 5 százalékosnál kisebb zsugorodást a magyar GDP-ben, a tavaszi viszonylagos optimizmus után szép lassan kiábrándultak a szakértők, és már a kormány is belátta, hogy mi sem ússzuk meg olcsón a válságot.

Tavasszal még dicsekedtünk az IMF előrejelzésével Várhatóan 6,1 százalékkal esik vissza a magyar GDP 2020-ban a korábban várt 3,1 százalék helyett – derül ki az IMF kedden megjelent World Economic Outlook (WEO) kiadványából. Egészen mostanáig a szervezet volt a legoptimistább a magyar gazdasági kilátásokkal kapcsolatban, most azonban az azóta megismert adatok függvényében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés