Előfizetői tartalom

Hatalmas hiánnyal készül Írország a no-deal Brexitre és a járványra

Portfolio
Az idei 21,5 milliárd euró után 2021-ben is hasonló összeg, 20,5 milliárd euró lehet az ír költségvetés hiánya – derül ki a kedden bemutatott javaslatból. A kormány úgy készül, hogy nem lesz megállapodás az Egyesült Királyság és az EU között a Brexit utáni kereskedelmi kapcsolatokról, vakcina pedig csak 2021 közepén lehet a koronavírus ellen.

Kedden publikálta költségvetési terveit az ír kormány, mely 20,5 milliárd eurós deficittel számol az idei 21,5 milliárd euró után. Vagyis úgy készülnek, hogy a gazdasági növekedés visszatérése is alig enyhít majd az állam terhein. Az ír kormány azt is elárulta, hogy a 2021-es büdzsé tervezete az alapján készült, hogy várhatóan a britek megállapodás nélkül lépnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés