Előfizetői tartalom

Művészet és tudomány – Ez a hálózati gondolkodás nyelve

Portfolio
A COVID-19 megjelenése az élet szinte minden területére hatással volt. Nem meglepő tehát, hogy a téma megjelenik a művészeti színtéren is, méghozzá a világszerte elismert fizikus és hálózatkutató, Barabási Albert-László kiállításában jut szerephez, amely október 10-én nyílik a Ludwig Múzeumban. A tárlat kurátorával, Készman Józseffel többek között arról beszélgettünk, hogy mennyire jelent kihívást múzeumi keretek között megjeleníteni egy jelentős, 25 évre visszatekintő tudományos munkát, hogy vajon a kiállítás művészeti értéke vagy a tudományos ismeretterjesztése a meghatározóbb és hogy megérthető-e a tárlat Barabási munkásságának részletes ismerete nélkül, szükséges-e valamilyen előképzettség a befogadáshoz, értelmezéshez.

Hogyan jött az ötlet, hogy kiállítás formájában mutassák be Barabási Albert-László munkásságát? A Barabási-féle hálózatkutató laboratórium, a BarabásiLab 25 éve készít különböző vizualizációkat. Olyan összefüggéseket próbálnak megjeleníteni, amelyeket csak vizuálisan lehet összefoglalni és elképzelni. Nem annyira meglepő ez, hiszen Barabási mindig hangsúlyozza...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái