Előfizetői tartalom

Művészet és tudomány – Ez a hálózati gondolkodás nyelve

Portfolio
A COVID-19 megjelenése az élet szinte minden területére hatással volt. Nem meglepő tehát, hogy a téma megjelenik a művészeti színtéren is, méghozzá a világszerte elismert fizikus és hálózatkutató, Barabási Albert-László kiállításában jut szerephez, amely október 10-én nyílik a Ludwig Múzeumban. A tárlat kurátorával, Készman Józseffel többek között arról beszélgettünk, hogy mennyire jelent kihívást múzeumi keretek között megjeleníteni egy jelentős, 25 évre visszatekintő tudományos munkát, hogy vajon a kiállítás művészeti értéke vagy a tudományos ismeretterjesztése a meghatározóbb és hogy megérthető-e a tárlat Barabási munkásságának részletes ismerete nélkül, szükséges-e valamilyen előképzettség a befogadáshoz, értelmezéshez.

Hogyan jött az ötlet, hogy kiállítás formájában mutassák be Barabási Albert-László munkásságát? A Barabási-féle hálózatkutató laboratórium, a BarabásiLab 25 éve készít különböző vizualizációkat. Olyan összefüggéseket próbálnak megjeleníteni, amelyeket csak vizuálisan lehet összefoglalni és elképzelni. Nem annyira meglepő ez, hiszen Barabási mindig hangsúlyozza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés