Előfizetői tartalom

Zöld utat kapott az eddigi leghatékonyabb magyar koronavírus elleni gyógyszer

Portfolio
Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A gyártás a Richter Gedeon Nyrt. saját fejlesztése alapján indult. A készítmény klinikai vizsgálata megkapta az engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák - szerepel a Szegedi Tudományegyetem közleményében.

A Richter Gedeon Nyrt. által kifejlesztett remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. Kapcsolódó cikkünk 2020. 10. 10. Kiszivárgott: napokon belül indulhat idehaza a koronavírus-gyógyszer klinikai vizsgálata 2020. 10. 13. Már alkalmazzák a Richter új gyógyszerét súlyos koronavírusos betegeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés