Előfizetői tartalom

Kijárási korlátozás, boltzár, karantén - Európa elbukott, visszatérnek a tavaszi intézkedések

Portfolio
Kijárási korlátozás, boltzárak, a nem egy háztartásban élők érintkezésének teljes tiltása, városok teljes lezárása - csak néhány azok közül az intézkedések közül, amelyeket az elmúlt napokban a legnagyobb európai országokban hoztak. A szigorúsági szintek már gyakorlatilag a tavaszi állapotoknak felelnek meg, a különbség abban van, hogy sok országban ezeket csak a legfertőzöttebb területekre rendelik el. Ezek általában a fővárosok és nagyvárosok, így az egyes országok lakosságának 20-30%-a is érintett a tavaszihoz hasonló szigorúságú lezárásokban, és az érintet területek száma napról-napra nő. Úgy néz ki, Európa kísérlete a laza járványkezelésre ősszel kudarcot vallot, így nem maradt más választás, mint lépcsőzetesen visszatérni a tavaszi útra. Európában Magyarország már kirívó esetnek számít a laza járványkezelésével.

Európába augusztus végén érkezett meg a második hullám, és akkor még úgy tűnt, hogy az újra felfutó esetszámokra a kormányzatok - látva a tavaszi lezárások súlyos gazdasági hatásait - megpróbálnak enyhébb, kevésbé általános választ adni. Ahogy a tavaszi teljes lezárás, úgy a szelektív védekezési stratégia is próbálkozás volt abban a tekintetben, hogy példa nélküli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái