Előfizetői tartalom

Nincs még vége a kőolaj és a földgáz korszakának, de a szén már túl van a csúcson

Portfolio
A következő 10 éven belül megállhat az olajkereslet növekedése, és szerepe egyre csökken majd az üzemanyagok között az alternatív energiaforrások javára, de a petrolkémiai felhasználásban még fontos lesz egy ideig. Ezzel szemben a szénkereslet már sohasem fogja elérni a 2019-es szinteket és lassú hanyatlás elé néz az iparág, az áramtermelésben a napenergia válthatja fel fokozatosan. A földgáz felhasználása azonban még akár 30 százalékkal is növekedhet a következő két évtizedben, és ezzel párhuzamosan a cseppfolyósított földgáz (LNG) szerepe is felértékelődik majd - derül ki a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) kedden kiadott World Energy Outlook 2020 jelentéséből.

Energy Investment Forum 2020 A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés