Előfizetői tartalom

Nyugtat Brüsszel: minden tagállam egyszerre fog népességarányosan hozzájutni az oltóanyagokhoz

MTI
|
Portfolio
Minden tagország egyidejűleg, népességarányosan fog hozzájutni a koronavírus elleni oltóanyagokhoz, amíg azonban nem állnak rendelkezésre a jóváhagyott vakcinák, az alapvető egészségügyi és népegészségügyi szolgáltatások és programok fenntartása mellett továbbra is gondoskodni kell a vírus terjedésének enyhítéséről - közölte az Európai Bizottság csütörtökön a ma kezdődő EU-csúcsra időzítve, amelynek egyik napirendi pontja éppen a járvány elleni védekezés és a vakcinaelosztás összehangolása. A csúcs előtti mai brüsszeli bejelentkező videójában orbán Viktor kormányfő is ezeket emelte ki, mint legfőbb témák.

Az Európai Bizottság közleményében arra emlékeztetett, hogy az előzetes piaci kötelezettségvállalások azt teszik lehetővé, hogy az oltóanyaggyártók egész Európa számára gondoskodnak a koronavírus elleni vakcinák előállításáról. Annak érdekében, hogy a biztonságos és hatékony vakcina bevezetésekor az Európai Unió és lakossága már kellően felkészült legyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés