Előfizetői tartalom

Az MNB tájékoztatta az OTP-t az MREL-követelményéről

Portfolio
Az OTP a Budapesti Értéktőzsde oldalán jelentette be, hogy − a menedzsment várakozásainak megfelelően − a szanálási feladatkörében eljáró MNB tájékoztatta a bankot az OTP csoport konszolidált szintű MREL-követelményéről, azaz a szavatolótőkére és a leírható, illetve átalakítható kötelezettségekre vonatkozó minimumkövetelményéről.

A bejelentés szerint a OTP csoport konszolidált szintű MREL követelményét négy év átmeneti időszakot követően, 2024. január 1-jétől kell teljesíteni. Az MREL-követelmény mértéke 15,29% a csoport teljes kötelezettségállományának és szavatolótőkéjének (ún. TLOF) százalékában. Ez az érték a csoport teljes kockázati kitettségértékének (ún. TREA vagy RWA) százalékában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés