Előfizetői tartalom

Hidegzuhany a WHO-tól: nem növeli a túlélési esélyeket a remdesivir?

Portfolio
Nincs jelentős hatása a betegek túlélési esélyeire a remdesivir nevű hatóanyagnak – erre az eredményre jutott az Egészségügyi Világszervezet Solidarity elnevezésű nagyszabású klinikai tesztje a Financial Times szerint. Az Index értesülései szerint csütörtök délig 12 beteg kapta meg a Richter remdesivir tartalmú gyógyszerét Magyarországon, eddigi mellékhatások nélkül.

A teszt során a remdesivir és három másik potenciális gyógyszer-összetevő (remdesivir, hydroxychloroquine, lopinavir és interferon) hatékonyságát vizsgálták 11 266 kórházban fekvő betegen, és azt állapították meg, hogy egyik hatóanyag sem hatott jelentősen a halálozásukra, és egyik sem csökkentette a lélegeztetés szükségességét vagy a kórházi tartózkodás idejét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés