olasz_koronavirus
Gazdaság

Koronavírus: Olaszországban még szigorúbb intézkedések jönnek

Portfolio
Giueseppe Conte olasz miniszterelnök vasárnap újabb intézkedéseket fog bejelenteni a koronavírus-járvány feltartóztatására - írja a Reuters. Szerdán Olaszországban rekordszámú új fertőzöttet találtak.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A miniszterelnök hivatalából származó információ szerint az olasz kormány új intézkedéseken dolgozik, amelyekkel a járvány terjedését lassítani lehet, de közben nem érinti olyan jelentős mértékben a lakosság mindennapi életét és a vállalkozásokat. Tavasszal Olaszország volt a koronavírus első európai gócpontja, akkor az ország szigorú lezárással tudta elfojtani a terjedést, az utóbbi hetekben azonban ismét megugrottak az esetszámok.

Az elmúlt két napban egymás után kétszer is megdőlt a rekord az esetszámoknál, pénteken 10 010 esetet, szombaton már 10 925 új esetet találtak. A kormány a második hullám elején kizárta az újabb lezárásokat, de közben számos egyéb intézkedés lehetőségét mérlegelték. Az északi Liguria tartomány vezetője, Giovanni Toti szerint például a kormány az iskolákban korlátozná a személyes jelenlétre alapuló oktatást, és ösztönözné a vállalatokat az otthoni munkavégzés biztosítására.

Az olasz kormány már az elmúlt 10 napban is több intézkedésről döntött, ilyen volt például az általános maszkviselés, a gyülekezések korlátozása, az éttermi szolgáltatások korlátozása. Az olasz lapok szerint az új intézkedésekkel ezeket a korlátozásokat kiterjeszthetik további, nem létfontosságú tevékenységekre, mint az amatőr sport, az edzőtermek látogatása és az uszodák nyitva tartása.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus jarvany halaos aldozat