Előfizetői tartalom

Drasztikus intézkedések nélkül nehéz lesz elkerülni a klímakatasztrófát

Major András
Ha minden úgy megy tovább, mint eddig, és nem születnek hamarosan újabb, drasztikus intézkedések a klímaváltozás megfékezése érdekében, a világ CO2-kibocsátása 2021-től ismét emelkedő pályára áll, és 2030-ban meghaladja a 2019-es rekord szintet - állítja a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) mértékadó jelentése, a World Energy Outlook 2020. A cél teljesüléséhez a kormányoknak, energiavállalatoknak, befektetőknek és az állampolgároknak is óriási áldozatokat kell vállalniuk, például otthonaik fűtése-hűtése vagy utazásaik módjának újratervezésével.

Miről szól még a cikk? A fenntarthatósági célok eléréséhez 2021 és 2023 között 1000 milliárd dollár addicionális beruházásra lenne szükség. A jelenlegi közel háromszorosára kellene emelni 2030-ig az évente telepített napelem-kapacitás nagyságát. A katasztrofális mértékű klímaváltozás elkerülése attól függ elsősorban, hogy az országok és vállalatok időben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái