Előfizetői tartalom

Milliók landolhatnak a családosok zsebében - De bírni fogják a tömeges megrendelést az építőipari szakik?

Portfolio
Az elmúlt években az építőipar legnagyobb gondja a munkaerőjiány volt, és ez sajnos sokszor meglátszódott az elvégzett munkák minőségében és a vállalási időkben, de a túlárazások sem voltak ritka jelenségek. A járvány felbukkanásával azonban kevesebb lett a megrendelés és nagy számban tértek haza külföldről a szakipari munkások, így kevésbé érződött ez a hiány. A Novák Katalin által bejelentett lakásfelújítási támogatás most családok százezreit ösztönözheti arra, hogy valamit átalakítsanak, korszerűsítsenek az otthonukban. Éppen ezért nem meglepő, hogy sokan tartanak attól, hogy most majd ismét hónapokat kell várni a drága burkolásra, festésre, vakolásra, vagy bármilyen más szakipari munkára. De vajon mit lát a szakma, bírni fogják a terhelést az építőipari szakik?

Egy-két hét alatt több olyan bejelentést is tett a kormány, ami biztosan nem fogja változatlanul hagyni az építőipart. Az 5 százalékos áfa a nagyobb kivitelező cégek, az általuk alkalmazott alvállalkozók munkáját fogja most felpörgetni, míg az EU épületkorszerűsítési ösztönzői és a vélhetően ezzel összefüggő Novák Katalin által bejelentett felújítási program...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés