Előfizetői tartalom

Új információk a koronavírusról - Ez a két típusa van a halálozásoknak

Portfolio
Dr. Kirsten Mertz svájci patológus és kollégái világszerte az elsők között voltak, akik koronavírusban elhunytakat vizsgáltak meg, hogy kiderítsék, pontosan hogyan vesztették életüket a Covid-19 páciensek. Idén március óta több tucat Covid-áldozat tüdejét vizsgálták meg, a vizsgálatok eredményeit egy tanulmány keretében tették közzé, erről beszélt most a szakember a svájci Blicknek.

Dr. Kirsten Mertz szerint a Covid-pácienseket két csoportba lehet sorolni: Az első csoportba tartozó páciensek a betegség első stádiumában halnak meg, ebben a fázisban tetemes vírusterhelést kap a betegek tüdeje, az immunrendszer pedig nem képes megküzdeni a vírussal. A második csoportba tartozóknál azonban egészen más a betegség lefolyása: ezeknél a pácienseknél a vírust...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés