Előfizetői tartalom

Az építőipar támogatása csak rövid távon lehet megoldás

Essősy Zsombor, MAPI-csoport
"Helyes a felismerés, hogy a turizmus-vendéglátás feneketlen kút, ugyanakkor az építőipar sem szorul jutalomfalatokra, mégis kap. Ehelyett érdemes lenne visszatérni ahhoz az elhatározáshoz, hogy az előremenekülő, magas hozzáadott értékkel termelő, szolgáltató cégek mögé kell állni, hosszú távon elősegítve a gazdaság, s vele együtt a versenyképesség növelését" - hangsúlyozza Essősy Zsombor, a MAPI-csoport vezérigazgatója a Portfolio-nak küldött vélemény cikkében, amelyet az alábbiakban közlünk.

Akinek éppen kapóra jön az 5 százalékos lakásáfa visszahozása, vagy az, hogy a friss bejelentés szerint az ingatlanfelújítási költségek felét is az állam állja, az aligha ellenkezik. Ha viszont hátralépünk egyet, és a komplex képet nézzük, már közel sem olyan egyértelmű, hogy az építőipar az az ágazat, amely újabb mentőövre szorul. Nem vitás, a GDP-re gyakorolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés