Előfizetői tartalom

Az EU-ban gyorsabban javul az építőipari klíma, mint Magyarországon

MTI
|
Portfolio
Kilábalni látszik az építőipar a koronavírus-járvány sokkjából: augusztusban éves összevetésben már alig csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban. Havi összevetésben naptári és szezonális kiigazítással számolva az euróövezetben 2,6 százalékos, az Unióban pedig 2,4 százalékos növekedést mértek augusztusban. A magyar építőipar augusztusi eredménye jócskán elmarad az uniós átlagtól.

Az április mélypontok után gyors javulásnak indult az építőipar teljesítménye. Áprilisban éves szinten az eurozónában 30,9 százalékkal, az unióban pedig 25,8 százalékkal csökkent az építőipari termelés, míg májusban 10,5 százalékos, illetve 9,0 százalékos visszaesést mértek. Az euróövezetben júniusban 4,7 százalékra, júliusban pedig 3,4 százalékra lassult a csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés