Előfizetői tartalom

Hatalmas fordulat jön Kínában, így profitálhatsz belőle

Portfolio
Kína, a világ legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó országa nemrég megfogalmazta az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos célkitűzéseit, a Citi elemzői szerint a befektetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy profitáljanak a hosszú távú átalakulásból. A szakemberek szerint leginkább a napenergiával és szélenergiával foglalkozó vállalatok fognak jól járni, de a gázelosztó társaságoknak és az elektromosautó-gyártóknak is kedvezni fog a kínai átalakulás.

Mint ahogy arról korábban is beszámoltunk, Xi Jinping kínai elnök a múlt hónapban az ENSZ Közgyűlésén elmondott beszédében kijelentette, hogy országa 2060-ig karbonsemlegessé szeretne válni. Amennyiben ez sikerülne, a váltás a Reuters jelentése szerint a globális felmelegedést 0,2-0,3 Celsius fokkal lassíthatja még ebben az évszázadban.  A váltás nyertesei A Citi elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés