Előfizetői tartalom

Orosz hírszerzők ellen indított eljárást Amerika

Portfolio
Hat orosz hírszerzőtisztet vádolt meg az Egyesült Államok szövetségi ügyészsége azzal, hogy jelentős kárt okozó kibertámadásokat folytattak le, többek közt az ukrán országos áramellátó-rendszer ellen, a Francia elnökválasztás eredményeinek befolyásolása érdekében, illetve részt vettek a jelentős anyagi kárt okozó NotPeya támadás kivitelezésében is - írja a Wall Street Journal.

Az ügyészség a vádiratokban hivatalosan is összekapcsolta az orosz katonai hírszerzést, a GRU-t (ma G.U.) a támadások lebonyolításával. Bár Oroszországot számos politikus vádolta már meg Amerikában különféle kibertámadások kivitelezésével, ez az első eset, hogy büntetőjogi eljárás is indult orosz hackerek ellen. A vád összeesküvés, hackelés, hálózatban elkövetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés