Előfizetői tartalom

Koronavírus: egy hiba miatt holnap megugorhat a fertőzöttek száma Magyarországon

Portfolio
A keddi új koronavírus-fertőzésekről szóló adat egy informatikai hiba miatt alacsonyabb volt, mint amit valójában a magyar hatóságok regisztráltak, ezért a kimaradt számot a holnapi adathoz adják majd hozzá - mondta Müller Ceclia az operatív törzs tájékoztatóján. Kedden 989 fertőzöttről jelentettek, de még így is rekordra ugrott a pozitív tesztek aránya, ami a tesztelési kapacitás szűkösségéről árulkodik. A mentőkbe antigén tesztek kerülnek, ezek abban segítenek, hogy késleltetés nélkül jussanak a koronavírusos betegek a megfelelő ellátási osztályra. A vírus utat tör az idősebb korosztály felé, a halálozások száma emelkedni fog - hangzott el a tájékozatatón.

2020. október 20. 12:01 Antigén gyorstesztek: új diagnosztikai lehetőség nyílt meg előttünk A PCR tesztek a vírus örökítőanyagát vizsgálják, az antigén alapú gyorstesztek lényege, hogy a vírus alkotóelemét, egy fehérjedarabkáját mutatják ki. Az összehasonlító vizsgálatok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái