amerikai katonák
Gazdaság

Nehéz évek várnak Putyinra, ha Joe Biden amerikai elnök lesz

Portfolio
Elemzők szerint Biden megválasztása után kiéleződhetne a feszültség Moszkva és Washington között, és akár új szaknciók is életbe léphetnének Oroszországra vonatkozóan.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Oroszország nem számított Amerika fő külpolitikai prioritásának Donald Trump elnöksége alatt, az érvényben levő szankciók ellenére Trump törekedett a jó viszony fenntartására Putyinnal. Mindez azonban megváltozhat, ha november 3-án a demokrata Joe Biden nyeri meg a választást – írja szakértőkre hivatkozva a CNBC.

Biden megválasztásával nőhet a feszültség Washington és Moszkva között, és akár új szankciók is életbe léphetnek Oroszországra vonatkozóan – ez a legkevesebb, amit a szakértők várnak.

Az ország már most nemzetközi szankciók alatt működik, amelyet többek között Krím 2014-es megszállása, az amerikai választásokba való beavatkozás váltottak ki.

Andrius Tursa, a Teneo Kelet-Közép-Európával foglalkozó szakértője szerint Biden győzelme javítaná az Európa és Amerika közti transzatlanti kapcsolatokat, és növelné Amerika elköteleződését a NATO iránt. Ez ugyanakkor a Kreml számára hátrányos lehet, ráadásul a demokraták és az orosz vezetés között évek óta rossz a viszony.

Tursa szerint Biden személyesen sem ápol jó viszonyt Putyinnal. Biden személyesen is elkötelezett volt az Oroszországra kivetett szankciók mellett Krím orosz megszállását követően. Kelet-Ukrajnában a helyzet messze van a rendeződéstől, amely további katalizátora lehet egy orosz-amerikai diplomáciai konfliktusnak. Tursa szerint viszont a kölcsönös fegyverzet-csökkentési egyezményben lehet előrelépés, ez ugyanis mindkét fél érdeke lenne.

Timothy Ash (Bluebay Asset Management) szerint viszont nem számíthatunk arra, hogy Biden kormánya azonnali szankciókat vetne ki Oroszországra. Abban azonban a szakértő is biztos, hogy a demokrata győzelem után az amerikai-orosz kapcsolatok romlani fognak. Ennek az egyik oka, hogy a Biden-adminisztráció is szem előtt fogja tartani a gazdasági érdekeket, amelyeket az újabb szankciók kivetése rombolna. Ash szerint a legfontosabb feladat az lesz a feleknek, hogy megtanulják „elfogadni” egymást.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1191984095
repulomaszkcovid
trader
oltás
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

factory worket ipar dolgozó gyári munkás