FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Nem maradhat ki sokáig az S&P 500-ból a Tesla a Wells Fargo elemzője szerint

Portfolio
Az köztudott, hogy az S&P 500 az Egyesült Államok legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező vállalatait foglalja magában, mint amilyen az Apple, a Microsoft vagy a Google anyavállalata, az Alphabet. Azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy milyen követelmények és egyéb megfontolások állnak még a kiválasztás mögött. A kérdés azért is egészen aktuális, mivel mostanában meglehetősen sok vita zajlik arról, hogy mikor kerülhet be a Tesla is a részvényindexbe.

Mivel lehet bekerülni az S&P 500-ba? Először is nagyon fontos, hogy az S&P 500 egy piaci kapitalizáció alapján súlyozott index, azaz minél nagyobb egy vállalat értéke, annál nagyobb súllyal szerepel az indexben is, amit negyedévente módosítanak. Regisztráció: a vállalatot az Egyesült Államokban jegyezték be Piaci kapitalizáció: a módosítatlan piaci kapitalizációnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés