Előfizetői tartalom

Rekordok dőltek meg a koronavírus-járványban - új csúcson a pandémia

Portfolio
A Johns Hopkins Egyetem (JHU) adatbázis alapján tegnap mintegy 440 ezer koronavírusos megbetegedést regisztráltak a világban. A friss adat óriási új rekordot jelent, eddig 400 ezer felett csak kétszer járt a mutató. Az elmúlt egy hét adatai alapján a világ 40 országában jár a csúcsán a járványgörbe, a második hullámban újabb és újabb lendületet vesz a fertőzés. Több erős gócot is azonosítani lehet, a leggyorsabban Nyugat-Európában terjed a koronavírus.

A mai nagy rekordot egy technikai tényező is magyarázza: több olyan ország van, amelyiknek hétvégére nem jegyez adatot a JHU, ekkor az adatbázisba hétfőn kerülnek bele több nap teszteredményei. Emiatt ilyenkor nagyobb erővel jelenik meg a számokban a járvány felfutása. Ugyanakkor jól mutatja, hogy nem csak erről van szó, hogy az elmúlt egy hét átlagos esetszáma is új csúcsra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés