koronavírus járvány sejt betegség
Gazdaság

Meredeken emelkedik a koronavírus-járványgörbe Európában

Portfolio
Az elmúlt egy hétben Nyugat-Európa legfertőzöttebb országaiban naponta 90 ezer új koronavírus-fertőzésre bukkantak a hatóságok. Ezzel már hetek óta ez a térség a járvány első számú gócpontja. Az elnökválasztásra készülő Egyesült Államokban is emelkedőben van a járványgörbe, egyre inkább közelítve az első hullám csúcsait.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Nyugat-Európa legnagyobb gazdaságaiban egytől egyig gyorsuló szakaszában jár a koronavírus-járvány. A francia és brit területeken terjed legintenzívebben a betegség, de új lendületet kapott az enyhülni látszó spanyol járvány is. A német és olasz helyzet egyelőre enyhébb, de néhány hét alatt ott is intenzív gyorsulást láthattunk, így szinte biztosra mondható, hogy más ott sincs kontroll alatt a Covid-19.

A kisebb gazdaságok közül a belga és a holland helyzet a leginkább figyelemre méltó: gyakorlatilag a jóval nagyobb népességszámú Olaszországhoz hasonló számú eseteket jelentenek, egészen meredek gyorsulással.

Európa keleti része is a járvánnyal küzd, népességarányosan nem sokkal kedvezőbb a helyzet, mint nyugaton.

Az Egyesült Államokban tegnap (három nap után újra) 60 ezer feletti új esetet jelentettek, a trend egyértelműen emelkedő. Ha így folytatódik, az elnökválasztás napjára, november 3-ra elhagyhatja az első hullám csúcsait a napi megbetegedések száma.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

orvos műtét