Richter
Gazdaság

Richter-vezér: több koronavírus-gyógyszeren is dolgozunk

Portfolio
Folyamatosan szállítja a Richter a remdesivirt a magyar kórházaknak - mondta el Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A szakember beszélt arról is, hogy logisztikailag nem lesz egyszerű a világon a koronavírus-oltatást megoldani, nagy dilemma az, hogy a szegényebb vagy a gazdagabb közösségekkel kezdjék-e az oltatást. A Richter növekvő árbevételekkel számol, legnagyobb piacukat most az Egyesült Államok képezi.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Múlt hét hétfőn ment ki az első csomag remdesivir a Richtertől hét magyar egészségügyi intézménybe. Már több beteg megkapta. Közben a gyártáson dolgoznak folyamatosan, jelenleg 15 ezer kisüveges adagot gyártott már le a Richter.

A gyógyszer fejlesztése és ellátmányi láncán való végigpörgése rekord gyorsasággal zajlott egy meglévő alapkoncepció alapján, a projekt több százmillió forintból valósult meg. Ilyen környezetben egyébként felértékelődik az, ha egy vállalaton belül folyik a gyógyszerek fejlesztése és gyártása – mondta el Orbán Gábor. Sok helyen a világban ez nem jellemző. A Richter egyébként soha nem gyártott le ennyi gyógyszert, mint idén, sosem volt ekkora készletük, mint idén.

A remdesivirt eredetileg ebolára fejlesztették, kereskedelmi forgalomba még nem hozhatják, csak vizsgálati célra lehet használni. A remdesiviren kívül még más koronavírusra való terápiás megoldásokat is fejlesztenek. Háromféle ilyen projektjük volt, két biologikum és a favipirapir. Vakcinatöltést is vállalnak egy amerikai cégnek, de vakcinát nem fejleszt a Richter.

A vakcinákkal kapcsolatosan Orbán Gábor elmondta: logisztikailag nem lesz egyszerű a tömeges oltatást elvégezni, jelenleg a vita azon folyik a világon, hogy a gazdag országok kapják-e meg a vakcinát vagy a szegényebbek. Bill Gates alapítványa szerint célszerű a rosszabb egészségügyi rendszerekkel rendelkező országokban kell kezdeni az oltatást.

A Richter gyógyszereladási statisztikáiból kiderül, hogy néhány beavatkozásnál, mint a plasztikai beavatkozások vagy a meddőségkezelés visszaesés tapasztalható, viszont felfutás van az antivirális szerekből, az influenza elleni orvosságokból és a fogamzásgátló szerekből.

Az ukrán piacról Orbán Gábor elmondta: felénél van még mindig a forgalmuk, mint a 2014-es események előtt. Oroszországban viszont a csúcs volt a 2013-as év. A Richter törekvése az, hogy olyan területekre diverzifikáljanak, ahol nagyobb növekedési potenciál van, ilyen Nyugat-Európa vagy az Egyesült Államok. Jelenleg külföldön elsősorban a nőgyógyászati készítményektől vár növekedést a Richter. Van egyébként olyan készítmény, melynek 7-8-szoros az ára az európai szinthez képest. A Richter legnagyobb piaca az év közepére az amerikai lett. Régebben a belföldi, orosz és kínai piac volt a legnagyobbja a cégnek. Most az orosz a második, a harmadik a belföldi.

A cég részvényárfolyamainak várható alakulását nem akarta Orbán Gábor kommentálni.

terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
kásler miklós
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
kórházi ágy egészségügy