Előfizetői tartalom

Kitilthatják a britek a veszélyesnek ítélt EU-s állampolgárokat

MTI
A brit belügyminisztérium csütörtökön beterjesztett törvénymódosítási tervezete alapján januártól vissza lehet vonni a tartózkodási engedélyt azoktól a már Nagy-Britanniában élő EU-állampolgároktól, akiket bűncselekmények elkövetéséért egy évi vagy ennél hosszabb börtönbüntetésre ítélnek. Fontos, hogy ez nem lesz visszamenőleges hatályú a már letelepedett státuszt kapott külföldieknek, de közben megtagadhatják a belépést azoktól az uniós állampolgároktól, akik más tagállamban legalább 1 éves börtönt kaptak.

A tárca előterjesztése szerint a jövő évtől nem is léphetnének be Nagy-Britanniában azok az újonnan áttelepülni szándékozó uniós állampolgárok, akikre más országokban legalább egy év szabadságvesztést róttak ki korábbi bűncselekmények miatt. Nagy-Britannia január 31-én kilépett az Európai Unióból, de azok az EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés