kásler miklós
Gazdaság

Megszólalt Kásler Miklós a magyar járványügyi helyzetről

Portfolio
Kásler Miklós szerint a magyar kórházi ágyak 47%-a üres, az átvezényelt orvosok száma a 1,5%-ot sem éri el. Arra kéri a magyarokat, hogy fogjanak össze a nemzet érdekében és viselkedjenek fegyelmezetten.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere az Élethelyzetek videósorozatban beszélt a magyar járványhelyzetet érintő aktualitásokról:

  • Elmondta, hogy az antigén alapú gyorstesztek már 15 perc elteltével eredményt adnak. Amennyiben ez pozitív, akkor elmondhatjuk, hogy a vizsgált személy koronavírusos, amennyiben negatív, el  kell végezni egy gyanús személy esetén a PCR-tesztet is, hogy biztos legyen az eredmény. A mentők számára a gyorsteszt eredménye segítséget nyújt abban, hogy a koronavírussal fertőzöttet egyből a megfelelő helyre vigyék a kórházon belül.
  • A kórházi ágyak kapcsán kifejtette, hogy van belőlük elég, terv szerint történik a betegek elhelyezése, a legfontosabb rendezőelv az, hogy minél kevesebb kórházba kerüljenek koronavírusos betegek, ezzel megelőzve azt, hogy fertőzési gócok alakuljanak ki a kórházakban. A kórházakat lépcsős rendszerben léptetik be a járvány elleni küzdelembe. Elmondta, hogy a kórházi ágyak 47%-a jelenleg üres az országban.
  • Az orvosok átvezénylése rendkívül csekély, nem éri el az 1,5%-ot, még az intenzív terapeuták esetében sem. Ugyanez vonatkozik a nővérekre is.
  • Kásler Miklós arra kéri az embereket, hogy tartsák a távolságot, kerüljék a tömeget, viseljenek maszkot és viselkedjenek fegyelmezetten.
karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
orbán viktor tv2 interjú covid válság koronavírus