müller cecília mti2
Gazdaság

Müller Cecília: heti jelentést kérnek az influenza elleni oltóanyagról

Portfolio
A kormányinfó miatt ma délután kezdődött az operatív törzs szokásos napi sajtótájékoztatója. Müller Cecília elmondta, hogy van elég influenza elleni védőoltás, ugyanakkor heti szinten jelentést vár az elérhető oltóanyagról. A tisztifőorvos beszélt arról is, hogy a túl sok vitamin bevitele is káros lehet az egészségre.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Hosszú hétvége és szállodák

A hosszú hétvége és a szállodák lefoglaltsága kapcsán elmondta, hogy egy szállodában számos kockázati tényező fennáll, így ajánlásokat fogalmaztak meg a vendéglátó-helyek felé. Ebben azonban a vendégeknek is partnernek kell lenniük, tartsák be az előírásokat.

Nem szabad túl sok vitamint szedni

Lehet túlfogyasztani a vitaminokat, tehát ezzel is vigyázni kell - mondta el a tisztifőorvos. Az A-, D-, K-, E-vitaminok esetén (ezek zsírban oldódó vitaminok) egyértelműen káros lehet a túlzott bevitel.

Mit kell tenni, ha nem egyértelmű a mintavétel?

Előfordulhat, hogy egy minta kétes eredményt mutat - mondja Müller Cecília, ez akkor fordulhat elő, ha a minta nem tartalmaz elegendő sejtet, például valaki evett vagy ivott előtte. Ilyenkor egyértelműen meg kell ismételni a vizsgálatot.

Az elmúlt napon 55 esetben intézkedtek a rendőrök helytelen maszkviselés miatt

Kiss Róbert alezredes folytatta a tájékoztatást, elmondása szerint az elmúlt 24 órában a védelmi intézkedések megszegése miatt 55 rendőri intézkedést hajtottak végre.

A tömegközlekedési eszközökön a helytelen maszkviselési szabályok miatt 30 esetben intézkedtek a rendőrök.

Tegnap a korridorokon 35 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a szabálysértések miatt. Tegnap 4121 esetben rendeltek házi karantént - mondta el.

475-re emelkedett a járványüggyel összefüggésben lévő büntetőeljárások száma.

Az államhatárokon zökkenőmentes a be- és kilépés, de Röszkénél, Tompánál és Beregsurány határoknál pár órás várakozással kell számolni.

Heti jelentést kér Müller Cecília az oltóanyagokról

Az influenza és a felső légúti megbetegedések időszakát éljük, speciális védekezési módra van lehetőségünk - mondta Müller.

Az orvosok megkezdték az influenza elleni védőoltás beadását. A tisztifőorvos heti jelentést kér az egészségügyi szolgáltatóktól az oltóanyag rendelkezésre állásáról, ahol szükség van még további oltóanyagra, ott biztosítják.

Arra kéri a magyarokat, hogy minél többen adják be az influenza elleni védőoltást. Jelenleg kétféle oltóanyag érhető el.

Elsősorban azoknak fontos beadni a védőoltást, akik krónikus betegségben szenvednek, de a gyermekek számára elérhető oltóanyag is hamarosan minden rendelőben elérhető lesz.

Müller Cecília ismerteti az adatokat

Müller Cecília tisztifőorvos kiemelte, hogy emelkednek a koronavírusos esetek száma, nemcsak itthon, hanem Európában is. A második hullám olyan időszakát éljük, amikor jelentősen nő környezetünkben a fertőzöttek száma és ezzel együtt az elvesztett életek száma is – mondta.

Az elmúlt napon 2032 fővel nőtt az esetek száma itthon, 46-an haltak bele a vírusba, ők 56 és 97 év közöttiek voltak.

Úgy látja, hogy több autoimmun betegségben elhunyt személy volt az elmúlt napokban a korábbiakhoz képest, de továbbra is a szív- és érrendszeri betegségekben, daganatos betegségekben, cukorbetegségben szenvedők hunynak el legtöbben.

A járvány kiteljesedni látszik, 935 842 PCR-tesztet végeztek eddig Magyarországon, az elmúlt napon több mint 16 ezret. A számok egyértelműen mutatják, hogy mindenki megkapja a laboratóriumi vizsgálatot azok közül, akiknek szüksége van rá – fejtette ki.

Az EU-átlag felénél tart Magyarország az összes esetszám és az elhunytak számát tekintve is, amennyiben egymillió főre vetítjük a számokat.

Az elhunytak átlagéletkora 76 év eddig, a legtöbben 80 feletti életkorban hunynak el. A KSH ma megjelent adatközlése szerint január és szeptember között kevesebben haltak meg, mint tavaly ugyanekkor – mondta. A többlethalálozást nézve itthon egyelőre nem regisztráltak többlethalálozást, pedig az influenzaszezonokban általában mindig van felfutás a halálozási adatokban – tette hozzá.  

Hamarosan megszólal az operatív törzs a magyar járványhelyzetről

Ma délután, 13 órakor kezdődik az operatív törzs sajtótájékoztatója. Az eseményről élőben tudósítunk.

A reggeli adatok szerint 2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Címlapkép: MTI Fotó/Botár Gergely/kormany.hu

Hol a legmagasabb a koronavírus-fertőzés Magyarországon? Új térképen mutatjuk

A friss adatok szerint az elmúlt 24 órában összesen 2032 magyarnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon. A legtöbb új esetet nem meglepő módon Budapesten regisztrálták, most azonban azt is megnéztük, mit jelentenek a napi és heti számok ezer lakosra vetítve megyénként.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: új rekordon a fertőzöttek a száma

2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu. Új rekordon a mintavételek száma is, de még így is rossz a magyar egészségügy detektálási aránya.

Tovább a cikkhez
bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

europai parlament cimlap getty tobbszor 2000