usa_zaszlo_2
Gazdaság

Pozitív meglepetést okozott az amerikai új munkanélküliek száma

Portfolio
A múlt héten 800 ezer alá csökkent a heti új munkanélküliek száma az új segélykérelmek szerint, ez új mélypont a koronavírus-válság megjelenése óta, és az elemzőket is meglepte. A tartósan munkanélküliek száma több mint egy millióval volt az elemzői várakozások alatt.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az október 16-i héten az Egyesült Államokban 787 ezer új segélykérelmet adtak be, ez a koronaválság kitörése óta új mélypontot jelent, de még mindig messze több, mint a válság előtt látott átlag. Az elemzők 860 ezer új munkanélkülire számítottak az előző heti 842 ezer új munkanélküli után.

A tartósan munkanélküliek száma 8,4 millió fő, ami jelentős csökkenés az előző heti 9,4 millióhoz képest, és lényegesen elmarad az elemzők által várt 9,5 milliós számhoz képest.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
fekete péntek
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
doktor orvos daganatos egészségügy