etiópia getty stock
Gazdaság

Van egy ország, ahol két év börtön jár annak, aki nem hord maszkot

Portfolio
Az etióp lakosság a kormány szerint úgy viselkedik, mintha nem lenne járvány az országban, ezért kénytelenek szigorítani a maszkviselései szabályokon, akár két évnyi börtönbüntetést is kiszabva arra, aki ellenszegül – számol be a hírről a Reuters.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Annak ellenére, hogy Etiópiában is terjed a koronavírus és a kormány szigorított az intézkedéseken, a lakosság úgy tűnik, belefáradt a védekezésbe és úgy viselkednek, mintha nem lenne vírus. A szabályok komolyabb betartása érdekében akár két év börtönnel is büntethető az, aki nem hajlandó maszkot hordani, ahol az elő van írva.

Etiópiában további előírás, hogy az emberek nem foghatnak kezet, közintézményekben kötelező a maszk viselése, maximum hárman ülhetnek egy asztalnál és legalább két bő lépésre kell állniuk egymástól.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint az országban eddig 91 118 koronavírusos esetet regisztráltak, 1384-en haltak bele a járványba és 44 506-an gyógyultak ki belőle. Etiópia Afrika második legnépesebb országának számít.

Afrikába eddig nem voltak a koronavírus-járványnak olyan gyors terjedése és halálozási statisztikája, mint Amerikában vagy Európában. A szakértők szerint ez azért lehet, mivel Afrikának fiatalabb népessége van és az emberek többsége falvakban lakik, ami segít az esetszámot lent tartani.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
fekete péntek
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

doktor orvos daganatos egészségügy