vakcina oltás
Gazdaság

Folytathatja vakcinakísérleteit az AstraZeneca Amerikában

Portfolio
Az egészségügyi hatóságok úgy döntöttek, hogy folytathatja az Astrazeneca és az Oxfordi Egyetem közös vakcinakísérleteit Amerikában – számol be az ügyre rálátó forrásokra hivatkozva a The Wall Street Journal. Korábban azért állították le a kísérleteket, mivel két tesztalanynál neurológiai mellékhatások léphettek fel.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az amerikai gyógyszerügynökség úgy döntött, hogy tovább folytathatja vakcinakísérleteit Amerikában az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem, amelyet korábban azért állítottak le, mivel két tesztalanynál neurológiai mellékhatások léptek fel.

A lap úgy tudja, hogy az egészségügyi hatóság nem talált egyértelmű összefüggést a vakcina beadása és a neurológiai mellékhatások között, ugyanakkor nem is zárták ki a lehetőséget. A források szerint az ügynökség arra kérte a kutatókat, hogy tájékoztassák a tesztalanyokat az esetleges mellékhatásokról és a neurológiai eshetőségekről, mit amilyen a zsibbadás.

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű vakcinája egyike a legvégső stádiumban lévő vakcináknak a világon, ha pedig biztonságosnak minősül, az első között lehet, amelyet hivatalos vakcinaként elismerhetnek a hatóságok.

Címlapkép: Getty Images

trader
getty, parlament, duna, vár, budapest
pozsonyiéjszaka
GettyImages-1154601854(1)
munkanélküliség
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
covid koronavírus ellenszer gyógyszer