orbán viktor maszk parlament
Gazdaság

Orbán Viktor azt akarja, hogy a maszkviselés általánossá váljon

Portfolio
Az operatív törzs ma reggeli ülése után megszólalt Orbán Viktor, aki a maszkviselésről, az influenza elleni és a koronavírus elleni oltásról is fontos részleteket közölt.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Mint mondta, a járvány ma egész Európában emelkedő tendenciát mutat, a számok alapján Magyarország Ausztria magasságában van. Jelenleg 42 kórházban 2209 beteget ápolnak, de az egészségügy "állja a sarat".

Mivel a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése, utasítottam a belügyminisztert, hogy a jogszabályokon keresztül érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

Az influenzaoltást a háziorvosoknál lehet elérni, ingyenes lesz, a költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás folyamatos. A 3 évnél fiatalabbak is megkapják az ingyenes influenza elleni védőoltást.

A koronavírus elleni vakcinák kapcsán az összes európai programban részt veszünk, de az orosz és kínai vakcinák beszerzésének körülményeit is vizsgáljuk.

Jól látható, hogy a magyar kormány egyelőre nem akarja a szelektív szigorító intézkedések újabb körét meglépni, ellentétben a környező országokkal, ahol szintén hasonlóképp felszálló ágban van a járvány. Lengyelország szombaton jelentett be új intézkedéseket (bezárnak az éttermek, korlátozzák a kiskorúak kültéri mozgását, betiltják az öt személynél nagyobb gyülekezéseket), eközben pénteken közölték, hogy Szlovákiában szombattól, azaz október 24-től november elsejéig országos kijárási tilalom lép életbe. Csehországban pedig szerdán döntöttek az újabb körös intézkedésekről (az alapszükségleti termékeket árusító boltokon kívül bezárják az összes üzletet és szolgáltatást). Eközben Magyarországon a jelenleg is érvényben lévő, más országokhoz képest enyhébb intézkedések betartásáról, betartatásáról van szó. Ezek várhatóan nem fogják tudni érdemben tompítani a hazai járványgörbét, a kormánynak azonban az a célja, hogy az egészségügyi ellátórendszer kapacitásai bírják a terhelést. És a jelek szerint a rendszer még bírja.

Címlapkép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

europai parlament cimlap getty tobbszor 2000