Előfizetői tartalom

A koronavírus mellékhatása: saját szabálya kötheti meg a kormány kezét

A koronavírus-járvány és annak gazdaságban keltett hullámai nemcsak az idei költségvetésre, hanem a 2021-es büdzsére is negatív hatással lesznek. Nem kizárt, hogy a kormánynak jövőre év közben is tekintettel kell lennie az adósságszabályra és előállhat az a helyzet, amikor fiskális szigort kell alkalmaznia, épp válság idején.

Az OTP Bank elemzői nemrégiben értékelték az idei költségvetési folyamatokat, melynek kapcsán megállapították, hogy a kormányzati szektor második negyedéves egyenlegadatai nem okoztak meglepetést, azonban a GDP-növekedési kilátásokat övező kockázatok és annak bevételekre gyakorolt hatása komoly bizonytalanságot okoznak, de még ennél is nagyobb fejtörést okoz a kiadási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés