trump
Gazdaság

Februárra félmillió áldozatot követelhet a koronavírus az Egyesült Államokban

Portfolio
A Washington Egyetem kutatói lemodellezték a koronavírus várható terjedését, ami szerint február végéig a félmilliót is elérheti a halálos áldozatok száma. A kutatásból az is kiderül, hogy ebből 130 ezer élet megmenthető lenne, ha mindenhol kötelezővé tennék a maszkviselést.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Chris Murray, a kutatás vezetője szerint a jelenlegi adatokból kiindulva az előrejelzések azt mutatják, hogy nehéz tél vár az Egyesült Államokra és a jelenlegi magas fertőzés és halálozási számok tovább emelkedhetnek. Eddig 221 ezer életet követelt a vírus, az egyetem előrejelzései szerint ez február végére további 386 ezerrel nőhet.

Ez közel 96 ezer megmentett életet jelentene ahhoz képest, mint ha az emberek csupán 85 százaléka viseli a maszkot nyilvános helyeken

- áll a kutatásban. 

Az Egyesült Államokban pénteken új rekordra szökött az új fertőzések száma, 83 700 új esetet találtak pénteken. Ezzel 8,5 millió fölé emelkedett a koronavírusos fertőzések hivatalos száma, és 224 ezer fölé emelkedett a vírus okozta betegségben elhunytak száma.

Figyelembe véve az eddig rendelkezésre álló adatokat a koronavírus szezonális vírus

– véli a szakember.

A kutatásból az is kiderül, hogy amennyiben minden államban kötelezően viselnék a maszkot, ez a szám akár 130 ezerrel kevesebb is lehet. Jelenleg államonként eltérő a szabályozás, New Yorkban például kötelező a maszkviselés, sok államban azonban nincs ilyen előírás - írja a Reuters.  

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
koronavirus-353289