Előfizetői tartalom

Kevesebben gyújtanak rá Magyarországon, de vannak intő jelek

Portfolio
Az elmúlt 5 évben csökkent a dohányosok aránya Magyarországon, ami a rendszeresen dohányzók nagyobb arányú csökkenésének köszönhető, ugyanis az alkalmi dohányosok száma emelkedett. Az is látványos folyamat, hogy leginkább a fiatalabb férfi felnőttek körében szorult vissza a dohányzás, és figyelmeztető, hogy a 65 év feletti nők esetében a rendszeresen dohányzók aránya emelkedett.

Egészségi állapotunkat dohányzási szokásaink is befolyásolhatják, ahogy az is, hogy nem dohányzóként milyen gyakran tartózkodunk dohányfüstös zárt térben. A dohányzás terén kedvező változások következtek be: 2009 és 2019 között csökkent a napi rendszerességgel, vagy alkalmanként dohányzók aránya, ugyanakkor nőtt azoké, akik még soha nem gyújtottak rá. 2019-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés