orbán viktor parlament
Gazdaság

Megint költekezett a kormány, gazdaságvédelemre újabb 32 milliárd forint

Portfolio
Pénteki határozatával 32 milliárd forinttal csapolta meg a Gazdaságvédelmi Alapot a kormány. Ennek az összegnek közel a fele a KKM-hez került nemzetközi tagdíjakra és kötelező jellegű, önkéntes hozzájárulásokra.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Költekező kedvében volt a kormány a héten: a keddi határozata után pénteki döntésével 32 milliárd forintot meghaladó összegben csoportosított forrást a Gazdaságvédelmi Alapból. Ezzel a Portfolio gyűjtése szerint már 2055 milliárd forint felett jár az összesített költés az alap terhére, miközben annak forrás oldalán 923 milliárd forint állt. Vagyis már régóta a hiányt növelik ezek a költések.

Már eddig is többször megírtuk, hogy a kormány ezt az alapot már nem is kizárólag a gazdaság védelmére használja, hanem a legkülönbözőbb, általában a költségvetésben már régóta szereplő hagyományos kiadási tételek finanszírozására. Ezúttal is ez történt. 15,75 milliárd forint megy ugyanis a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak nemzetközi tagdíjak és kötelező jellegű, önkéntes hozzájárulások befizetésére.

Emellett a Miniszterelnökségnek jut Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viselésével kapcsolatos feladatok támogatására 11 milliárd forint. 2,6 milliárd forint pedig a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. kulturális fejlesztési, örökségvédelmi és egyéb feladatai ellátásának támogatására.

A Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó, az alapból rendszeresen részesülő Turisztikai fejlesztési célelőirányzat ezúttal is kapott forrást, 1 milliárd forint összegben. 

Ezeken kívül 1,5 milliárd forint jut a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztése sorra, egyéb működési célú kiadásokra.

Címlapkép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

trader
getty, parlament, duna, vár, budapest
pozsonyiéjszaka
GettyImages-1154601854(1)
munkanélküliség
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
covid koronavírus ellenszer gyógyszer