Előfizetői tartalom

Drasztikus változás jön a napelemeknél: úgy tűnik, nem fogunk jól járni vele

Major András
Némi zavart idézett elő a hazai lakossági napelemek piacán az új, vissza nem térítendő támogatás várhatóan jövő nyarán történő bevezetéséről szóló kormányzati bejelentés. Az egyik fő bizonytalanságot a ma még nem ismert új átvételi ár, illetve elszámolási konstrukció jelenti, amely kritikus fontosságú a piaci kereslet szempontjából is, de a kitáplálás és vételezés karakterisztikájával kapcsolatos bizonytalanság sem kisebb. Amennyiben a megtérülési ideje érezhetően meghosszabodna, az minden bizonnyal visszavetné a lakosság napelemes rendszerek iránti lelkesedését, szerencsére azonban ebben senki nem tűnik érdekeltnek.

Energy Investment Forum 2020 A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon. Információ és jelentkezés Egy európai uniós szabályozás miatt 2024. január...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái