koronavírus járvány
Gazdaság

Koronavírus: újabb szigorításra készülnek a csehek, rekordon a magyar új fertőzöttek száma

Portfolio
Világszerte már 42,6 millió ember fertőződött meg koronavírussal a hivatalos nyilvántartások szerint, a járvány halálos áldozatainak száma 1,15 millió, a gyógyultaké pedig 28,7 millió fő a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint. idehaza több mint 3 ezer új fertőzöttet találtak 19 ezer elvégzett tesztből, így tehát a megugró tesztkapacitások mellett is több mint 16% a pozitív tesztek aránya. Magyarország a halálozások terén az utóbbi 14 napban Európában a negyedik legmagasabb értéket produkálta 100 ezer főre vetítve, de itthon nincsenek további szigorítások, míg a régiós országokból is sorozatosan jöttek az ilyen hírek vasárnap is.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Bevallotta a cseh kormányfő: már csak a csoda segíthet elkerülni az újabb szigorításokat

Nem működnek eddig azok a szigorító intézkedések, amiket bevezettünk és ha csak nem történik valami csoda velünk, akkor jövő héten további szigorító intézkedéseket kell bevezetünk – jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő egy vasárnap esti Facebook-videójában.

Tovább a cikkhez

Szigorúbb itthoni járványügyi védekezést szorgalmaz két egészségügyi szakértő a mai rekord adatok ut

Megértik a kormány által hangoztatott gazdasági szempontokat is, de ezzel együtt is szigorúbb itthoni járványügyi intézkedéseket szorgalmazott az ATV egyik műsorában Zacher Gábor toxikológus, illetve Pusztai Erzsébet infektológus.

Tovább a cikkhez

Koronavírusos lett az amerikai alelnök több közeli munkatársa, mégis folytatta a kampányt Mike Pence

Mike Pence amerikai alelnök kabinetfőnöke, Marc Short mellett több alelnöki tanácsadó is koronavírusos lett szombat óta, mégis folytatta személyes kampányát Észak-Karolinában vasárnap az alelnök. Ezt egyrészt arra hivatkozva tette meg a Fehér Ház, hogy Pence fontos személy, másrészt arra, hogy Pence szombati vírustesztje még negatív lett.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: pozitív lett a bolgár kormányfő tesztje

Pozitív lett Bojko Boriszov bolgár kormányfő koronavírus tesztje, ezt saját maga jelentette be vasárnap, miután kétszer is elvégezték rajta a vizsgálatot. A miniszterelnök a Facebook-oldalán közölte, hogy orvosai javallatára otthon fog maradni kezelésre. Hozzátette, hogy általános rosszullét gyötri.

Tovább a cikkhez

Spanyolország szükségállapot hirdetett, döntöttek az éjszakai kijárási tilalomról is

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a spanyol kormány vasárnap ismét szükségállapot elrendeléséről döntött, amely törvényi keretet biztosít az éjszakai kijárási tilalom bevezetéséhez.

Tovább a cikkhez

Olaszországban tovább szigorítanak, kora este zárni kell a vendéglátóhelyeket

A vendéglátóhelyek este hat órai bezárását jelentette be a koronavírus-járvány elleni újabb szigorításként vasárnapi sajtótájékoztatóján Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, arra kérve a lakosságot, hogy csak munkavégzés vagy iskolába járás miatt hagyja el otthonát.

Az újabb intézkedések országosan vasárnap éjféltől lépnek életbe, és november 24-ig érvényesek.

A bárok, presszók, fagylaltozók, éttermek és más vendéglátóhelyek esti zárását 18 órára tették, és a korlátozás a hét minden napjára vonatkozik. Az éttermekben minden asztalnál legfeljebb négy vendég foglalhat helyet, kivéve ha ugyanannak a családnak több tagjáról van szó. Betiltották az utcán vagy szabadtéren történő étel- és italfogyasztást. Az étel házhozszállítás éjfélig engedélyezett.

Ismét bezárják Olaszországban a mozikat, színházakat, koncerttermeket, edzőtermeket, uszodákat, diszkókat és játéktermeket. A múzeumok nyitva maradnak.

Szüneteltetik az amatőr csapatsportokat. Tilos lesz mostantól a hivatalos és magán jellegű rendezvények, ünnepek rendezése, közöttük a házibuli, az esküvői ebéd és a jelenléttel tartott konferenciák is.

Az óvodák, általános iskolák 14 éves korig továbbra is tantermi oktatásban működnek, ha ennek biztonságos feltételeit az oktatási intézmény biztosítani tudja. A gimnáziumok, szakközépiskolák tanóráik 75 százalékában átállnak az online tanításra, a tömegközlekedés terhelésének enyhítésére. A távmunka fenntartását szorgalmazzák a közigazgatásban és minden más munkahelyen.

Giuseppe Conte kijelentette, nem vezetnek be általános és országos kijárási korlátozást, és egyenlőre nem zárják le a belföldi, tartományok közötti utazást sem. A miniszterelnök ugyanakkor "erősen tanácsolta", hogy a lakosság kizárólag munkavégzés, iskolába járás vagy sürgős indokból hagyja el otthonát. Az otthonokban is csak azok tartózkodjanak együtt, akik egy fedél alatt élnek - tette hozzá.

Nem engedhetjük meg magunknak az ország újabb leállítását, ahogy az március és május között történt, és nem akarunk az egészség és a gazdaság védelme között választani

- jelentette ki.

Október 13. óta a római kormány harmadszorra szigorítja az óvintézkedéseket. Giuseppe Conte hangsúlyozta, a Covid-19 betegség országos terjedése "aggasztó" szintet ért el a napi húszezer regisztrált fertőzöttel. "Az egészségügyre súlyos teher nehezedik, a kontaktkeresés jelenleg már ellenőrizhetetlen, szigorítás nélkül elsodor bennünket a járvány" - mondta a miniszterelnök. Szavai szerint az újabb óvintézkedésekkel azt akarják elkerülni, hogy a betegek száma karácsony időszakára két-háromszorosára emelkedjen.Az utóbbi napokban a korlátozások és a kijárási tilalom ellen kirobbant utcai zavargásokkal kapcsolatban kijelentette, megérti a tiltakozásokat, de vigyázni kell a tüntetők közé beszivárgó szélsőséges csoportokkal.

Giuseppe Conte hangoztatta, hogy területi szinten a tartományi elnökök további szigorításokat vezethetnek be. Jelenleg hét tartományban lépett már életbe éjszakai kijárási tilalom éjjel 11 órától vagy éjféltől reggel ötig, többek között Róma, Milánó és Nápoly városában. Ahol kijárási tilalom van érvényben, a vendéglátóhelyek este hat órától reggel ötig zárva tartanak, és az éjjel-nappali üzletek nem árulhatnak alkoholt.

(MTI)

Koronavírus: sportcsarnokból lesz járványkórház, jön a kötelező maszk Horvátországban

Horvátország hétfő éjféltől két hétig újabb szigorításokat léptet életbe, korlátozza a rendezvényeken részt vevők maximális létszámát, tilos lesz alkoholt árulni éjfél és reggel hat óra között, továbbá kötelező lesz a maszk viselése nyílt térben is - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján a válságstáb.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megszólalt az népegészségügyi központ vezetője a járványról, felszálló ágban vagyunk, t

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője a koronavírus-járvány megfékezése érdekében arra kérte az embereket, hogy légúti tünetekkel ne menjenek közösségbe, és szükség szerint konzultáljanak háziorvosukkal.

Tovább a cikkhez

Megtámadták a német járványügyi központot

Néhány támadó az éjjel tűzgyújtó szerkezettel támadta meg a német járványügyi központot, a Robert Koch intézetet – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Már a luxuspiac is bajban van? - A koronavírus a felső tízezer játékszereit sem kímélte

Vegyesen alakult a 2020-as év első fele és a legdrágább és különlegesebb luxustermékek piacán. Voltak olyan termékek, amik sokkal kisebb érdeklődést kaptak, máshol az online árveréseknek köszönhetően megmaradtak az eladások, a whiskyk és táskák iránt viszont szinte berobban a kereslet - a Knight Frank elemzése alapján.

Tovább a cikkhez

Alig tartják be a koronavírus-karantént, a felére csökkenthetik az elszigetelés idejét a britek

A kormányhivataltól származó, egybehangzó vasárnapi sajtóértesülések szerint a brit kormány azt tervezi, hogy a felére csökkenti a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló karanténkötelezettség időtartamát, mivel a jelenleg érvényes kéthetes elkülönítést szinte senki nem tartja be.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Csehországban meghosszabbíthatják a szükségállapotot

Csehországban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében meg kell hosszabbítani a szükségállapotot - jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök egy prágai rádiónak adott interjúban. Hasonló véleményt fogalmazott meg Roman Prymula egészségügyi miniszter is.  

Tovább a cikkhez

Osztrák virológus: követhetetlenül terjed a koronavírus Ausztriában

Követhetetlen módon, nyilvános terekben kapják már el sokan a koronavírust, amelynek terjedését egyre kevésbé lehetséges ellenőrizni - figyelmeztette az osztrák egészségügyi hatóságokat Elisabeth Puchhammer-Stöckl, a Bécsi Orvostudományi Egyetem (MedUni) virológusa a Kleine Zeitung osztrák napilap vasárnap megjelent cikke szerint.

Tovább a cikkhez

A Nyugat-Balkánon sem csillapodik a járvány

Már a 140 ezerhez közelít a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon, napról napra újabb fertőzöttségi rekordok dőlnek meg a térség országaiban, a kormányok azonban egyelőre nem akarják sem nehezíteni a határátkelést, sem teljesen lezárni a határokat, inkább csak a meglévő intézkedések betartására kérnek mindenkit.

A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - szombatról vasárnapra 2771-gyel nőtt az igazolt fertőzöttek és 37-tel a halálos áldozatok száma.

A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 757-tel 38 872-re, Koszovóban 166-tal 17 748-ra, Észak-Macedóniában 404-gyel 26 426-ra, Montenegróban 193-mal 16 629-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 1251-gyel 39 722-re emelkedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában hárommal 789-re emelkedett, Koszovóban kettővel 661-re, Észak-Macedóniában tizennéggyel 897-re, Bosznia-Hercegovinában tízzel 1083-ra, Montenegróban pedig nyolccal 262-re nőtt. (MTI)

Koronavírus: Rómában is utcai harcba torkolltak a tüntetések a szigorítások ellen

Utcai csatatérré változott Róma belvárosának legnagyobb tere, ahol szélsőjobboldali csoportok a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom ellen tüntettek vasárnapra virradó éjszaka.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: itt a hét utolsó magyar jelentése, brutális új rekord

3149 új betegnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést az elkmúlt 24 órában, elhunyt 35 beteg - derül ki a vasárnapi hivatalos tájékoztatóból. Az új esetszám hatalmas új rekordot jelent a járványban Magyarországon.

Tovább a cikkhez

Hétfőn megszavazhatja a parlament, hogy sokkal nagyobb bírság járjon a karantén megsértéséért

Az Országgyűlés hétfőn egynapos ülést tart, amelyen szigoríthatja a karanténszabályok megsértése miatti szankciókat.

Tovább a cikkhez

Majdnem félmillió fertőzött egy nap alatt: így tombol a járvány a világon

Egy nappal korábban 42 148 875 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 1 143 495, a gyógyultaké pedig 28 484 306 volt. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Az Egyesült Államokban már 8 575 671 ember fertőződött meg, 224 891-en haltak bele a szövődményekbe, és 3 406 656-an gyógyultak meg. Indiában 7 864 811 fertőzöttet, 118 534 halálos áldozatot és 7 078 123 gyógyultat jegyeztek fel. Brazíliában 5 380 635 fertőzöttről, 156 903 halálos áldozatról és 4 526 393 gyógyultról tudni.

Címlapkép: Getty Images

Koronavírusos lett Mike Pence kabinetfőnöke, de a kampány nem állhat le

Pozitív lett az amerikai alelnök kabinetfőnökének koronavírus-tesztje, de Mike Pence az eredeti terveknek megfelelően folytatja az intenzív kampányolást a közelgő elnökválasztás előtt - közölte Devin O'Malley, az alelnök szóvivője szombaton késő este.

Tovább a cikkhez
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
biden kína hidegháború
trader
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
GettyImages-1191984095
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

korhaz allami egeszsegugy kórház hospital