Gazdaság

Több mint 40 éve nem történt ilyen a Seychelle-szigeteken, győzött az ellenzék az elnökválasztáson

MTI
Wavel Ramkalawan személyében, több mint negyven év után először, ellenzéki jelölt győzedelmeskedett a seychelle-szigeteki elnökválasztáson - közölte vasárnap az indiai-óceáni ország választási bizottsága.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az 59 éves pap a szavazatok 54,9 százalékát szerezte meg fő kihívójával, az eddig hivatalban lévő Danny Fauréval szemben, aki a voksok 43,5 százalékát kapta.

A koronavírus-járvány miatt súlyos gazdasági gondokkal küszködő turistaparadicsomban a párhuzamosan zajló parlamenti választásokon szintén Ramkalawan pártja aratott elsöprő diadalt, 25 képviselői helyet szerezve meg a 34 tagú törvényhozásban. Faure pártja, amely az 1977-es vértelen puccs óta volt hatalmon, mindössze kilenc mandátumra tarthat igényt.

A választási eredmények közzétételét követő rövid beszédében Ramkalawan barátjának nevezte a leköszönő elnököt, és ígéretet tett, hogy tanácsadóként fogja kinevezni Faurét, hogy segítsen neki az ország újjáépítésében. Ramkalawan hatodszorra indult elnökjelöltként a választásokon.

Faure 2016-ban került hatalomra James Michel akkori elnök lemondását követően. A szigetország területén csütörtökön kezdődött a háromnapos szavazás. A választópolgárok szombaton adhatták le utoljára szavazatukat.

A járvány és a nehéz gazdasági helyzet voltak a választási kampány meghatározó témái a turizmusból élő Seychelle-szigeteken. A Világbank adatai szerint a szigetállam bruttó hazai terméke (GDP) mintegy harmada a turizmushoz köthető, de a pandémia miatt az idén az ágazat több mint felével esett vissza.

A kevesebb mint 100 ezer lakosú Seychelle-szigeteken a részben a nemzetközi légijáratokra korán bevezetett tilalomnak köszönhetően mindössze 149 fertőzöttet regisztráltak.

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
koronavirus-353289