usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
Gazdaság

Célegyenesbe fordul Trump és Biden küzdelme

Portfolio
Alig egy hét van hátra az amerikai elnökválasztásig, ami az egész 2020-as év egyik legfontosabb eseménye. A következő napokban itthon nem jelenik meg igazán fontos adat, az elnökjelöltek csatájára és az EKB kamatdöntésére figyelhet az egész világ.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Alapvetően csendes hetünk lesz itthon, csak az MNB már-már szokásos heti tenderei érdemelnek említést, hétfőre azok közül is csak a kevésbé fajsúlyos devizaswap-tender jut. Délelőtt a német IFo gazdasági hangulatindex alakulására lesz érdemes figyelni emellett.

Külföldön egyébként elsősorban a november 3-án esedékes amerikai elnökválasztással kapcsolatos hírek, felmérések, előrejelzések mozgatják majd a piacot.

2020. október 26-november 1. makronaptár
Magyar makrogazdaság
október 26. hétfő 15:00 MNB Devizaswap-tender  
október 27. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj-aukció  
október 27. kedd 13:00 MNB Kötvényvásárlási aukció  
október 28. szerda 8:30 MNB Lakásárindex Q2
október 28. szerda 17:00 MNB Repotender  
október 29. csütörtök 9:00 KSH Munkanélküliség szept.
október 29. csütörtök 11:30 ÁKK Kötvényaukció  
október 29. csütörtök 15:00 MNB Egyhetes betéti tender  
október  30. péntek 9:00 KSH Keresetek aug.
október 30. péntek 9:00 KSH Külkereskedelem (felülvizsgált) aug.
Nemzetközi makrogazdaság
október 26. hétfő 11:00 Németo. IFO index okt.
október 27. kedd 14:30 USA Tartós fogyasztási cikkek rendelése szept.
október 28. szerda 14:30 USA Külkereskedelem szept.
október 29. csütörtök 5:00 Japán Bank of Japan kamatdöntés  
október 29. csütörtök 10:55 Németo. Munkanélküliség okt.
október 29. csütörtök 14:30 USA GDP Q3
október 29. csütörtök 14:30 USA Heti munkanélküliség  
október 29. csütörtök 14:45 EU EKB kamatdöntés  
október 29. csütörtök 15:30 EU Christine Lagarde sajtótájékoztatója  
október 30. péntek 9:00 Németo. GDP Q3
október 30. péntek 9:00 Németo. Kiskereskedelem szept.
október  30. péntek 12:00 EU GDP (előzetes) Q3
október 30. péntek 12:00 EU Infláció okt.
október 30. péntek 12:00 EU  Munkanélküliség szept.
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

Itthon keddre sem jut sok izgalom, az ÁKK dkj-aukciója és az MNB állampapírvásárlási tendere megszokottá vált az utóbbi hetekben. Közben Amerikában a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományát közlik, de a választási hajrában várhatóan az sem befolyásolja majd jelentősen a befektetőket.

Az MNB szerda reggel teszi közzé második negyedéves lakásárindexét, amire érdemes lehet figyelni, hiszen a KSH statisztikája rég látott árcsökkenésről számolt be. Délután várhatóan a jegybank szokásos heti repotendere sem hoz komolyabb mozgást a piacon. A tengerentúlon sem kell sok izgalomra számítani, a szeptemberi külkereskedelmi adat várhatóan nem okoz majd nagy kilengést.

Csütörtök reggel a KSH a munkanélküliség szeptemberre vonatkozó statisztikáját teszi közzé, emellett a kötvényaukció és az egyhetes betéti tender érdemel említést. Ezek közül utóbbinak lehet akár érdemi piaci hatása, hiszen az MNB jelenleg az egyhetes betéten keresztül befolyásolja a monetáris kondíciókat. Külföldön is beindul az élet, ki kell emelni az amerikai GDP harmadik negyedéves teljesítményének első becslését, illetve az EKB kamatdöntését, mely hatással lehet a piacokra.

Szintén a KSH adatközlésével indul a pénteki nap, a statisztikai hivatal a keresetek augusztusi számait teszi közzé. Emellett érkezik a német GDP előzetes adata, illetve az Eurostat is közzéteszi az első becslését az EU és az eurózóna gazdasági teljesítményéről, melyben nem lesznek még tagállamokra lebontott adatok.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

orvos műtét