Gazdaság

Koronavírus-válság: kevesebb lakást adtak el szeptemberben Amerikában

MTI
A várt növekedés helyett csökkent szeptemberben az előző havihoz képest az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau hétfői jelentése szerint.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Szeptemberben a várt 2,8 százalékos növekedés helyett 3,5 százalékkal csökkent az előző havihoz képest az új családi házak értékesítése az augusztusi 3,0 százalékos havi növekedés után. Szeptemberben szezonális kiigazítással és évesítve 959 ezer különálló családi házat értékesítettek az Egyesült Államokban, 32,1 százalékkal többet a 2019 szeptemberi 726 ezernél. A családi házak értékesítését az idén a rekordalacsony jelzáloghitel-kamatok mellett a nagyvárosokból kiköltözők magas száma is támogatja.

Az idén augusztusban évesítve 994 ezer családi házat értékesítettek, ami 14 éves csúcsnak számít. A piac 1,025 milliós évesített családiház-értékesítést várt szeptemberre.Szeptemberben 326 ezer dolláros medián- és 405 ezer dolláros átlagáron keltek el az új családi házak az Egyesült Államokban.

A szeptemberben eladásra felkínált családi házak száma szezonális kiigazítással 3,6 havi keresletnek megfelelő 284 ezer volt. 

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
covid koronavírus ellenszer gyógyszer