németország gyár erőmű
Gazdaság

Koronavírus-válság: változatos a hangulat Németországban

Portfolio
Romlott az üzleti hangulat Németországban októberben az előző hónaphoz képest, a szereplők aktuális helyzetének megítélése viszont minimálisan javult - derül ki az IFO indexből. A kilátások szintén romlottak a szereplők szerint.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Javult a vállalatok helyzete Németországban az októberi IFO-index szerint: az előző hónap 89,2-es szintjéről októberben 90,3 pontra emelkedett az index. Az elemzők 89,8 pontot vártak októberre, így nagyjából pontosan eltalálták az index alakulását. A koronaválság gazdasági mélypontján, áprilisban 79,4 ponton, májusban 78,9 ponton állt az index. Azóta folyamatos, de lassuló javulást látunk, de a válság előtti, 100 pont körüli szint még messze van.

A vállalati hangulat viszont romlott, 93,7 pontról 92,7 pontra, ennek oka minden bizonnyal az októberben életbe lépő szigorításoknak köszönhető. A kilátások is romlottak 97,4 pontról 95 pontra.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

orvos műtét