számítógép chip mesterséges intelligencia számítástechnika
Gazdaság

35 milliárd dollárért veszi meg riválisát az AMD

MTI
Az Advanced Micro Devices (AMD) amerikai chipgyártó 35 milliárd dollárért felvásárolja egyik konkurensét, a Xilinx Inc. céget. A teljes vételárat AMD-részvényekkel egyenlítik ki.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az AMD kedden ismertetett közleménye szerint az ügylet révén egy közel 125 milliárd dolláros piaci tőkeértékű cég jön létre. A Xilinx megszerzésével az AMD bővíti termékkínálatát és több olyan feltörekvő piacot is megszerez, ahol a Xilinx jelenleg piacvezető.

A felvásárlás úgy történik, hogy minden egyes Xilinx-részvény tulajdonosa 1,7234 AMD-részvényt kap cserébe, ami a Xilinx vállalat részvényét 143 dollárra értékeli. Ez a részvényár közel 24,8 százalékkal magasabb a Xilinx hétfői, 114,55 dolláros záróáránál. Az ügylet lezártával a Xilinx-részvényesek kezében lesz a közös vállalat részvényeinek csaknem a 26 százaléka.

Az AMD azzal számol, hogy a Xilinx megszerzésével kapcsolatos ügylet lezárását követő 18 hónapban mintegy 300 millió dollárnyi költséget takaríthat meg.

Az ügylet lebonyolítását a két cég igazgatótanácsa már jóváhagyta, de még szükség van a részvényesek és az illetékes hatóságok engedélyére is.  Tervek szerint az ügylet 2021 végére lezárul.

Az AMD piaci tőkeértéke 96 milliárd dollár, az év eleje óta 79 százalékkal nőtt, a Xilinx piaci tőkeértéke idén eddig 17 százalékkal emelkedett és jelenleg 29 milliárd dollár körüli.

Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

orvos műtét